top of page
  • Geleyn Meijer | Koninklijke

Koninklijk duel in voordeel Muiden


Wachten op de uitslag

Virtuele VOR blijkt proef in uithoudingsvermogen

Buiten de Volvo Ocean Race op het water vond er de afgelopen acht maanden ook een even zo verbeten strijd aan in de virtuele wereld. Jawel, we hebben het over de Vituele VOR tussen de teams van VZS/KNZRV en VZS/Maas. Op zondag 24 juni 2018 werd die beslecht in het voordeel van de eerste, de Koninklijke te Muiden.

Geleyn Meijer rapporteert:

Met de emotie van het echte finish spektakel afgelopen zondag nog galmend in m'n hoofd en de afsluitende in-port race voor de boeg, is het ook het moment om de balans van de Virtuele Volvo Ocean race tussen onze clubs op te nemen.

Aan een ieder hier een duiding aan te geven als dat gewenst is. Wel kan gesteld worden dat er een kanteling heeft plaatsgevonden. Kwam VZS-Maas direct goed van start met drie WIN’s achter elkaar, ergens in Nieuw Zeeland heeft VZS-KNZRV het initiatief overgenomen en de vaart er in gezet. Zoiets overkwam het team Brunel ook in de echte race.

Het was een plezier de wedstrijdleider te kunnen zijn. Opvallend is nog wel dat het ook voor de virtuele zeilers een lange race is. De eerst etappes begonnen met rond de 70.000 deelnemers. De laatste etappes waren er 40.000.

bottom of page