top of page
  • Secretariaat VZS

No guts No glory


Team Dongfeng wint Volvo Ocean Race 2018 na gedurfde strategische ingreep. Wie had zondagochtend kunnen denken dat het Chinese Team als winnaar uit de bus zou komen? Met bijna 50 nautische mijlen achterstand op koplopers AkzoNobel, Brunel en Mapfre koos de Franse schipper voor een route pal langs de Duitse en Nederlandse kust. Het bleek een meesterzet.

Respect

Natuurlijk keken de talloze Oranjefans op hun neus, want het leek vanochtend een eentweetje te worden tussen de beide Nederlandse teams. Maar waar het gevecht zich toespitste op de strijd om de hoogste ereplaats, ging het team dat als derde in de ranglijst stond er vandoor met de felbegeerde trofee. Eenmaal bekomen van de situatie resteerde het respect voor het team dat ook nog eens de primeur kende de allereerste vrouwen aan boord te hebben die een Volvo Ocean Race winnen.

En nu.......... heerlijk nagenieten

Denk niet dat er niet kan worden gefeest. Met een prachtige derde plaats voor Team Brunel en een eervolle tweede plek op de laatste leg voor Team AkzoNobel is er genoeg te vieren. De hele week is er een fantastisch programma met dagelijkse allerhande activiteiten op en rond het water van de Noordzee en niet te vergeten, de haven van Scheveningen.

Programma >>

bottom of page