top of page
  • Secretariaat VZS

Passie voor Presteren


Jan Berent Heukensfeldt Jansen

Oceaanzeilen is wedstrijdzeilen

Of je nu met andere boten strijdt of zonder, zeilen op de oceaan is altijd een wedstrijd. Er is geen geduchter tegenstander dan het weer, dat soms mee, maar meestal tegen zit. Gevaarlijk ook zoals iedere televisiekijker nog eens duidelijk is gemaakt in de reportage over de Volvo Ocean Race in 2005-2006 toen Nederland ook was vertegenwoordigd met twee boten, beide varend onder hoede van de ABN-AMRO bank. De ene boot won de negen maanden durende race, maar de andere verloor een bemanningslid.

Jan Berent Heukensfeldt Jansen denkt er nog steeds met uiterst gemengde gevoelens aan terug. Hij leidde de campagne destijds namens de concerndirectie van De Bank die met de investering van EUR 60 miljoen sponsoring van de Volvo Ocean Race zag als een ideale mogelijkheid om het globale profiel verder te versterken.

Jan Berent ademt wedstrijdzeilen. Tot zeer recent was hij voorzitter van het Koninklijk Nederlandse Watersport Verbond en mede verantwoordelijk voor de groei van het wedstrijdzeilen. Terwijl hij zich op bijzonder interactieve wijze als het ware een sparring partner toonde van het publiek, stak hij zijn bewondering voor de helden op het water niet onder stoelen of banken.

Passie voor Presteren

En passant attendeerde de bevlogen spreker het zeilpubliek nog op een bijzonder interessant boek, waarin helder uiteengezet wordt wat managers en ondernemers kunnen leren van de zeilsport. Hij weet waarover je praat als het om presteren gaat. Op dit moment behoort hij tot het team van Quist Leading Humans, adviseurs op het gebied van executive coaching. Het handzame boek kun je hier direct bestellen >>

Wordt vervolgd

De zaal was mudvol met alle 156 stoelen bezet. Uit de reacties na afloop klonk veel bijval voor het initiatief van de Verenigde Zeil Sociëteit, het verdere programma rond de Volvo Ocean Race en het voornemen om ook na de finish gezamenlijke activiteiten te ontplooien.

bottom of page