top of page
  • Secretariaat VZS | Zee-Zeil Tafel Soc. De Witte

Lezing 25 april volgeboekt


Gerd Jan Poortman

Zondag 22 oktober is de Volvo Ocean Race gestart in Alicante, Spanje. Er zijn zeven boten onderweg gedurende acht maanden. De zeilers wacht na 45.000 zeemijlen, dat is zo’n 83.000 kilometer over land, een feestelijke ontvangst in Den Haag. Het enthousiasme voor de finish in Den Haag is groot. De wedstrijdzeilers herinneren zich allen nog de spectaculaire stop-over in Den Haag in 2015. Den Haag verwacht in 2018, in de week van 24 juni tot en met 1 juli, vierhonderdduizend bezoekers. Den Haag wil zich met de Volvo Ocean Race profileren als internationale stad aan zee bij toeristen, zakelijke bezoekers én nieuwe bedrijven. De ZeeZeilTafel is trots om voor alle Witteleden, alsmede voor de leden van De Maas, de Koninklijke Muiden, en de Koninklijke IGC een lezing te verzorgen over de achtergronden van dit spectaculaire evenement. Oceaanveteraan Gerd-Jan Poortman

Hoofdspreker is Gerd-Jan Poortman (’s-Hertogenbosch, 1976), meervoudig VOR-deelnemer én ambassadeur namens Den Haag als finish-haven. In de lezing zal Gerd-Jan Poortman een prachtige inkijk geven in hoe het is om feitelijk mee te varen met de VOR, voorzien van beeld en geluid. Karsten Klein zal uit de doeken doen hoe de Gemeente Den Haag ervoor zorgde dat het hoogtepunt van de Volvo Ocean Race in Scheveningen belandde. Poortman begon zijn professionele zeilcarriere in 1999. Hij debuteerde in de Volvo Ocean Race in de editie van 2005-06 aan boord van de ABN Amro II als voordekker. In 2008 startte hij opnieuw in de Volvo Ocean Race, nu aan boord van de Delta Lloyd. In 2014-2015 voer Poortman voer mee aan boord van de Team Brunel. Het team eindigde als tweede in het klassement.

Wethouder Karsten Klein

Daarnaast spreekt Haags wethouder Karsten Klein. Klein is vanuit de gemeente verantwoordelijk voor de inspanningen om de finish binnen te halen. Klein leidt vanuit de gemeente Den Haag samen met het ministerie van Economische Zaken en een aantal Nederlandse bedrijven in handelsmissies om de positive van Den Haag verder uit te dragen. Al met al geeft deze avond een unieke inkijk in de Volvo Ocean Race, en de steeds sterkere positie van Den Haag daarbinnen. Voor meer informatie, zie: www.zeilsocieteit.nl Programma Aanvang lezing: 18:30 uur, Grote Zaal Buffet diner: 19:30 uur, Grote Zaal (optioneel) Aanmelding alleen lezing: U kunt zich tot en met maandag 23 april 2018 aanmelden o.v.v. uw naam en lidnummervia een e-mail aan: receptie@societeitdewitte.nl. Aanmelding lezing en diner: De kosten voor het buffetdiner incl. twee consumpties bedragen € 42,00 per persoon. U kunt zich aanmelden door overmaking van € 42,00 p.p. naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam, lidnummer en code 2504/VOR. Uw betaling dient uiterlijk vrijdag 20 april 2018 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via reserveringen@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met maandag 23 april (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) is men 100% van de prijs verschuldigd.

bottom of page